Koronák és Hidak
  • Register

Amennyiben fogainkat valamilyen okból elveszítettük, a meglévő rágófunkció és esztétikai hatás érdekében fogpótlásra van szükség. A leggyakrabban használt rögzített fogpótlás a koronák és hidak.Koronával helyre lehet állítani a fog anatómiai formáját, ezáltal esztétikai és funkcionális szempontból is végezhetünk korrekciót. Részleges foghiány esetén hídpótlással állítjuk helyre a károsodást.

 

fogkorona-hid

 

A kerámia hidak és koronák több típusát használjuk.

  • Fémkerámia koronák: fogpótlások ezen típusánál a porcelán réteg alatt erősítés gyanánt fémvázat találunk. A fémváz anyaga állhat biokompatibilis fémből, titánból és nemesfémből (aranyból). Erős és tartós megoldás megfelelő esztétikai hatással. Fix fogpótlások készítésére az egyik leggyakrabban használt megoldás.
  • Cirkon koronák (fémmentes koronák): a modern fogászat egyik újdonsága a cirkónium, vagy más néven fémmentes, esztétikus korona.A cirkon, egy ásványi anyag 100%-ban fémmentes, így teljes mértékben antiallergén, mindenki számára megfelelő. A cirkonból készült korona esztétikus, és az eredeti foggal teljes mértékben megegyező látványt nyújt.

Mint minden weboldal, a primadentplus.hu is használ cookie-kat, hogy kényelmesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az "Értem" gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja őket. További tudnivalókat az ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK találhat.